Optimaliser inneklimaet med god ventilasjon i boligen

Den siste tiden har vi vært mye hjemme. Kanskje du har hatt hjemmekontor og lange dager foran skjermen? Det kanskje aller viktigste med en godt ventilert bolig er at det generelt øker velbehaget når man er hjemme, men det har også flere fordeler – både for mennesker og boligen i seg selv.

 

Økt velvære og bedre helse med friskt inneklima 

De fleste merker ikke at det er dårlig luft hjemme. Det er ikke før man går ut, eller får bedre ventilasjon at man merker hvor tung lufta faktisk har vært. Det er mange fordeler med å skape et behagelig inneklima i hjemmet. God ventilasjon sørger for at du får frisk luft i boligen, færre støvpartikler og økt velvære når du er hjemme. Frisk luft fører også til bedre konsentrasjon, lettere pust og økt energi.


Dårlig ventilasjon kan ha flere potensielt uheldige konsekvenser. Mange støvpartikler i lufta kan føre til allergier, luftveisplager og dårligere allmenntilstand, i tillegg til at det kan føre til framvekst av mugg og råte i boligen. Det betyr, på den andre siden, at god ventilasjon kan øke boligens verdi, fordi det forhindrer skader som følge av fukt.

 

Skal du bygge nytt?

Arbeidet med å montere et ventilasjonsanlegg starter allerede når reisverket på huset er satt opp og ved byggingen av vegger og loft. Derfor anbefaler vi at du begynner tidlig å tenke på hvilke løsninger for ventilasjon du ønsker i boligen. Vi kommer gjerne inn allerede i tegneprosessen. Da kan vi bidra med forslag til plassering av tekniske rom, kanaler og kanalføringer, slik at du får maksimal utnyttelse av systemet.


Frisk luft i eldre boliger

Å renovere eldre boliger er ofte et mer komplisert prosjekt, og slik er det også dersom du ønsker et moderne ventilasjonsanlegg. Men det betyr ikke at det ikke er viktig eller ikke lar seg gjøre! Vi ser gjerne på hustegninger og kommer på befaring. Da kan vi sammen snakke om hvilke behov og ønsker du har for ventilasjon i boligen din. Vi har lang erfaring med montering av ventilasjonsanlegg og hjelper deg med å finne den beste løsningen for boligen. 

 

Fra planlegging til ferdig montert ventilasjonsanlegg

Aurskog ventilasjon og blikkenslagerverksted tar seg av hele prosessen – uansett om du skal montere ventilasjonsanlegg i et nybygg eller skape et friskt inneklima i en eldre bolig. Vi har en sivilingeniør som tegner, dyktige fagfolk som monterer og egne serviceteknikere som sørger for at ventilasjonsanlegget fungerer slik det skal, og som utfører service- og vedlikeholdsarbeid etter at systemet er montert. Vi har også nye filter på lager, dersom disse må skiftes ut.

Vil du vite mer? Les mer ulike typer ventilasjon og montering her. 

 

Lang erfaring og god kvalitet

Vi legger vår sjel i å levere god kvalitet til våre kunder. Fornøyde kunder er den beste markedsføringen vi har, og derfor har vi alltid gode rutiner for kvalitetssikring når vi er ute på oppdrag. Når anlegget er montert utfører vi alltid en test og tar målinger, sånn at både vi og kunden skal være trygg på at alt fungerer som det skal. All dokumentasjon fører vi også inn i et FDV-dokument.


Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema. Vi hjelper deg gjerne med å få et friskt og godt inneklima i boligen!