Tegelrødt helbeslag med toppavdekning

Tid for utvendige beslag!

Har du husket å sjekke over beslagene på huset ditt i det siste? Vår og sommer er tiden for å se over pipebeslag og takhatter! 

Vannlekkasjer kan bli både ødeleggende og dyre. Vann finner veier inn i de minste sprekker og hull, og det gir seg ikke, før man har tettet lekkasjepunktet. Uønsket vann på treverk kan gi store råteskader over tid, og vi anbefaler derfor sterkt å sjekke eldre pipebeslag og takhatter ved gjennomgangen til loftet. Ikke vent til høsten når regnværet setter inn, eller til dager da taket er dekket med rim og er!
Ved krisetilfeller kan vi tette midlertidig, men det skal være varige og holdbare forandringer, må vi bytte ut gammelt med nytt beslag. Pipebeslag kan være nede ved taket, eller dekke hele pipestokken. Dette valget er avhengig av alder, tilstand og ønsket utseende på pipa.
Oppe på toppen av pipa anbefaler vi å montere en toppavdekning.Denne tres utenpå selve pipa med en sarg, og avsluttes øverst med en rustfri bue. Vi velger rustfritt materiale til buen fordi det holder seg godt i den varme sotrøyken fra fyring.

Alle rørbeslag og takhatter kan produseres i ulike farger og materialer. Det er viktig å velge riktig i forhold til husets farger, alder og stil. Snakk med oss, så kan vi komme med en begrunnet argumentasjon for materiell og estetiske valg. Ta kontakt for en faglig og hyggelig prat!